Heeft u vragen?
 +31 (0) 318 555 000

Inspiratie



Herfst Carrotcake met mango en pecannoten


Ingredienten

Beslag
4 eieren, 
250 ml zonnebloemolie
350 gr basterdsuiker (wit of lichtbuin)
1 zakje vanillesuiker
250 gr patentbloem
2 theel bakpoeder
snufje zout
2 theel kaneel
250 gr wortelen
125 gram mango
100 gr pecannoten gebroken
Boter om in te vetten

Icing toping:


100 gram roomkaas
50 gr roomboter, kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
Hele pecannoten voor decoratie
Mixer
Bakvorm van ca 26 x 26 cm (of 30 x 22)

Bereiding


Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in met boter en bestrooi met een dun laagje bloem. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanillesuiker met een mixer door elkaar. Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder en zout en kaneel toe en schep met een houten lepel er door. Schraap indien nodig de wortelen schoon en rasp ze fijn. Schep de wortel door het beslag. Hak de pecannoten zo fijn als je zelf wil en schep ook door het beslag. Giet alles in de bakvorm en zet ongveer 50 minuten in de oven.
Laat de carrot cake daarna goed afkoelen voordat je de icing er op doet.
Mix de roomkaas, boter en poedersuiker door elkaar. Besmeer de bovenzijde van de cake hiermee en snijd in stukken. Garneer met de pecannoten.

Laden
Laden